Nya Flickr
Flickr, en tjänst som de senaste åren fört en tynande tillvaro med användarflykt till tjänster som Facebook och 500px storsatsar nu och lanserade igår en helt ny design och ett nytt, oslagbart(?) erbjudande. Fokus i den nya designen ligger helt och fullt på bilderna, de är stora och de är snygga och bjuder verkligen in till att förlora sig i utforskande av bildarkivet.

Inspirationen kommer förmodligen från tidigare nämnda 500px och i viss mån Pinterest. Om Flickr tidigare haft en fördelning 80-20 socialt/bildmaterial på sina sidor så är nu proportionerna de omvända. De sociala funktionerna finns kvar och är fortfarande lättillgängliga, vad jag kan se har man egentligen inte strukit något i den nya designen. Istället har man tonat ned det sociala och låter istället bildmaterialet skina på ett sätt som det aldrig gjort förut. Det är helt enkelt riktigt snyggt. Återstår bara att se om Flickr får en ny chans och användarna kommer tillbaka.

Så, till erbjudandet, Flickr erbjuder helt plötsligt 1TB lagringsutrymme för dina bilder, gratis… Det är svårslaget och bara det kommer nog få folk att omvärdera sitt val av fototjänst.

Kika in allt det nya hos Flickr!