UX och design i all ära, men om man inte tar sig tid för reflektion och låta saker och ting ”sjunka in” riskerar man att missa  en viktig aspekt av arbete. Fritiden. Det finns en anledning till att många säger att de får sina bästa idéer i T. Ex duschen, när man gör något helt annat än själva arbetet.

Jason Fried, från mjukvaruföretaget 37signals, delar i en artikel från NY Times med sig av ett av sina bästa tips för att göra mer, göra bättre och bli mer kreativ på arbetet.

Andra företag arbetar på liknande sätt. Google är troligtvis det mest välkända exemplet.

Om du gillar Jason Frieds idéer rekommenderas  boken Rework, skriven av just Jason Fried och 37signals. Boken tar upp lite design, men fokuserar istället på att organisera om själva arbetet för att få ut mer av tiden. Mycket läsvärd.